Biztonságos adattárolás

A legkisebb vállalat életében is eljön az a pillanat, amikor adatbiztonsága és az üzletmenetének folytonossága fenntartása érdekében meg kell tennie egy nagyon fontos lépést: gondoskodnia kell levelezése, adatbázisai és egyéb üzleti adatai biztonságos és egyben könnyen hozzáférhető tárolásáról. Ennek az igénynek a kielégítésre jöttek létre az adatok mentését, katasztrófa utáni helyreállítását és biztonságos hozzáférhetőségét megteremtő hálózati adattároló megoldások.

Kockázatkezelés és egyben befektetés

A vállalatok mindennapos munkája során felgyűlő – és egyre gyorsabban szaporodó –, kincset érő üzleti adataink tárolása és védelme egy igazán kifizetődő befektetés. Fel kell készülnünk olyan előre nem látható eseményekre – mint például hardverhiba, vírustámadás, beázás vagy éppen lopás – amelyek révén veszélybe kerülhetnek adataink.

Az ilyen váratlanul bekövetkező helyzetek okozta adatvesztések és leállások közvetlen anyagi, és ezen túl jókora presztízsveszteséget jelenthetnek vállalatunk számára. Az adatainkról rendszeres gyakorisággal készített biztonsági másolatok segítségével azonban képesek lehetünk rövid idő alatt helyreállítani a normális üzletmenetet, és így jelentősen csökkenthetjük veszteségeinket.

Egyszerűbb és gyorsabb üzemeltetés

Bármilyen meglepő, az adattároló rendszerek üzemeltetése nem igényel speciális informatikai szaktudást. E megoldásokat akár a hálózati adminisztrátor is könnyedén üzemeltetheti, és ellenőrzése alatt tarthatja hálózatában a fájlok, adatok áramlását, valamint a jogosultságok hatékony felügyeletét. Emellett, tároló eszközünk a központi menedzsment funkció és az automatizáltság miatt a felügyeleti és üzemeltetési feladatok és ráfordítások csökkentéséhez is hozzájárul. Informatikusunk adminisztrációs terheit tovább csökkenti, hogy a rendszertől a tárterületek méretezésére ajánlásokat kapunk, illetve az előre beállított paraméterek alapján a rendszer automatikusan növelheti vagy csökkentheti a fájlmegosztások méreteit. A hálózati elérhetőség jóvoltából pedig gyors és egyszerű fájlmegosztást biztosít a felhasználók munkaállomásain és így lehetővé teszi számukra a szükséges adatok gyors és biztonságos elérését.

A rugalmas kapacitás

Hálózati adattároló eszközünk moduláris bővíthetőségének köszönhetően tervezhetővé válnak a fejlesztések, lehetővé válik az informatikai környezet egyszerűsítése. Mivel adatmennyiség növekedése esetén egyszerűen növelhető a tárolókapacitás, mindig csak akkora kapacitásba kell beruháznunk, amekkorára az alkalmazásoknak éppen szükségük van.

Speciális szoftveres archiváló megoldásokkal további játékteret tudunk kialakítani adattárolóinkon. Például a deduplikácó technológiája a tároló eszközön lévő adatok több példányban történő tárolásának megakadályozására szolgál. Vállalati környezetekben ugyanis óhatatlanul megesik, hogy egyes állományokat többször, többféle helyen, azaz duplikálva tárolunk, majd aztán ez a duplikált állomány, mentéseinkben is sokszorosan kerül tárolásra. A mentések során alkalmazott deduplikációnak köszönhetően, jelentősen csökkenthetjük a foglalt, és növelhetjük az adattárolón rendelkezésre álló szabad kapacitást.

Költségcsökkentés adattárolással

A hálózati adattároló eszközök bevezetése remek lehetőségeket nyújt informatikai költségeink csökkentésére is. Így például a hálózati adattároló megoldások használata által módunk nyílik a szerverek és az alkalmazások konszolidációjára, azáltal, hogy ilyen környezetekben nincsen szükség fájl szerverekre, – hiszen mind az alkalmazás szerverek, mind a felhasználók a nagy terhelhetőségű és rendelkezésre állású integrált tároló/fájlkiszolgáló eszközre csatlakoznak. Az adatok centralizált tárolása pedig lehetőséget kínál számunkra a tárolás és a működtetés gazdaságosabbá tételéhez, mivel mindig átláthatjuk a kapacitás-szükségletet és ezáltal elkerülhetjük, hogy a vállalat olyan kapacitásért fizessen, amit nem használ. Sőt, tároló eszközünk – központi menedzsment funkciója és a magas fokú automatizáltság révén – a felügyeleti és üzemeltetési feladatokat, s így a ráfordításokat is csökkentheti.

Vissza