Hardware eszközök

A vállalatok IT-infrastruktúrájának a fejlesztése és korszerűsítése elengedhetetlen az üzleti folyamatok zökkenőmentes működése szempontjából. A hardver eszközök – PC-k, notebookok, szerverek, hálózati eszközök és nyomtatók – kiválasztása így igen nagyfokú előrelátást és gondos tervezést igényel.

Ha hardverállományunk bővítése során biztosra akarunk menni, mindenképpen célszerű az ismert gyártók megoldásai közül választanunk. Általában ugyanis nem csupán a beépített elemek, de még az összeszerelés minősége is jobb, és gyakran több éves garancia, illetve terméktámogatás is jár hozzájuk.

Miért a Humansoft?

  • Ügyfeleink részére csak megbízható forrásból származó, kiemelkedő minőségű gyártók – Dell, HP, Lenovo, Fujitsu és Apple – termékeit ajánljuk.
  • Az általunk forgalmazott gyártók esetében rendelkezünk szervizpartneri státusszal, így minimalizálni tudjuk a meghibásodásokból eredő problémákat
  • Az üzemeltetési költségek minimalizálása érdekében csak menedzselhető, egyszerűen karbantartható megoldásokkal foglalkozunk, amelyek alacsony teljes birtoklási költséggel (TCO) rendelkeznek.

Asztali számítógépek

A notebookok látványos térhódítása ellenére a munka jelentős részét még mindig asztali gépeken végezzük. Általános irodai felhasználásra bármely gyártó belépő szintű gépe is megbízhatóan alkalmas, de ha ennél többet szeretnénk, arra is találunk termékeket.

Így ha kevés a helyünk, választhatunk kis helyigényű és energiatakarékos minitorony kivitelű számítógépet, vagy stílusos, árában is prémiumkategóriás miniszámítógépet; grafikai munkákhoz és képszerkesztéshez olyan nagyobb grafikai képességekkel rendelkező modellt válasszunk, amely további videokártya hozzáadása nélkül is lehetővé teszi a kétmonitoros megjelenítést.

Notebookok, laptopok

Asztali gép kiváltására inkább a nagyobb méretű gépek, hordozható munkatárs céljára pedig a kisebb képernyővel és súllyal rendelkező notebookok közül válasszunk. Ha könnyen cipelhető megoldást keresünk, akkor érdemes szétnéznünk a még alacsonyabb képátlójú és tömegű, magasabb akkumulátor-üzemidőt biztosító ultrahordozható gépek kategóriájában. Amennyiben feltett szándékunk, hogy úton-útfélen előkapjuk noteszgépünket, érdemes a legfeljebb 13,3"-14,1" méretű, magas akkumulátor-üzemidővel rendelkező és strapabíró megoldások között keresgélnünk.

A videokonferencia iránti igényünket a webkamerával és jó minőségű digitális mikrofonnal bíró készülékek képesek kielégíteni, prezentációk készítéséhez és filmszerkesztéséhez pedig nagyobb grafikai teljesítményt biztosító gépek dukálnak. Ha szeretnénk adatainkat is biztonságban tudni, válasszunk olyan noteszgépet, amely rendelkezik cseppálló billentyűzettel, automatikus adatmentő és helyreállító szoftverrel vagy online mentési lehetőséggel, akár többszintű jelszavas védelemmel, ujjlenyomat-olvasóval, lopásvédelmi rendszerrel.

Szerverek

A vállalkozások informatikai infrastruktúrájának központi részeiként igen sokféle feladatot láthatnak el, de mivel lassú, vagy hibás működésük igen nagy kockázat lehet a munkafolyamatok és az üzletmenet számára, a megbízható szerver kiválasztásával kiemelten kell foglalkozni.

Az új szerver hadrendbe állítása az adatbiztonság megteremtésén túl felgyorsíthatja a csekély kapacitású klienseket, lehetőséget kínál az adatintegritás és a fájlmegosztás javítására, illetve a tárhely-szükségletet is jobban átláthatjuk. A központi menedzsment funkciók és az automatizmusok révén a felügyeleti és üzemeltetési feladatok, s így a ráfordítások is csökkennek, a centralizált adattárolásnak és moduláris bővíthetőségnek köszönhetően egyszerűen tervezhetővé válnak a fejlesztések.

Hálózati megoldások

A vezetékes hálózat rendszerint nagyobb sebességet és biztonságot garantál, az átmenő adatforgalmat nem egykönnyen lehet megfigyelni, a hálózatot alkotó gépek közt stabil kapcsolat alakítható ki; bár a telepítés a kábelezés miatt nehézkes, de a vezetékes hálózati eszközök olcsóbbak a vezeték nélkülieknél.

A vezeték nélküli hálózatok egyszerűen telepíthetők és költöztethetők, valamint rugalmasan bővíthetők; a hálózat hatósugarán belül bárhol elérhetők, így a munkatársak íróasztaluktól távol is kényelmesen hozzáférnek dokumentumaikhoz és adataikhoz.

A megfelelően kiépített és felügyelt vezeték nélküli hálózat megbízható kapcsolatot nyújt az összes helyszíni és távoli munkatársunk számára. Egyszerű konfigurációs és menedzsment funkcióik és automatizmusaik segítségével központilag felügyelhető; a hálózat biztonságát számos biztonsági és védelmi funkció, mint pl. tűzfal, titkosítás, vagy virtuális privát hálózatok létrehozásának lehetősége szavatolja.

Nyomtatók

A nyomtatók az irodai környezet nélkülözhetetlen részei a mindennapi munkavégzés során.

A tintasugaras nyomtatók nem alkalmasak napi nagy mennyiségű lap nyomtatására, csak akkor válasszuk ezt a típust, ha kisebb nyomtatási kapacitás is megfelelő számunkra, illetve színes dokumentumokat/fotókat nyomtatnánk. Nagyobb nyomtatási igény esetén érdemes lézernyomtatót vásárolnunk. Bár bekerülési költségük magasabb, de alacsony nyomtatási és karbantartási költségeik és gyors működésük jóvoltából gazdaságosabban és hatékonyabban üzemeltethetők.

A multifunkciós nyomtatók segítségével pedig a nyomtatási, beolvasási, másolási feladatokat egyetlen készülékkel oldhatjuk meg, így megspórolhatjuk több eszköz beszerzési költségeit és helyigényét is. A hálózati működésre alkalmas készülékek a nyomtatót igénybe venni kívánó felhasználók, kisebb munkacsoportok számára biztosítják a kényelmes és gyors hálózati nyomtatás lehetőségét.

Vissza