Információs rendszerek üzemeltetése

Az informatika egyre nagyobb fokú beágyazottsága a mindennapi életbe, az üzleti világban is új lehetőségeket jelenthet a vállalatoknak. Ahhoz azonban, hogy élni tudjunk az informatika által kínált költségcsökkentő, hatékonyság– és teljesítménynövelő lehetőségekkel, mindenekelőtt vállalkozásunk IT infrastruktúrájának üzemeltetését kell optimalizálnunk. Egy, a cég üzleti folyamatait és működését hatékonyan, gyorsan, tervezhetően és alacsony költséggel kiszolgálni képes információs rendszer kialakítása, fenntartása és fejlesztése jelentős szakértelmet és ráfordításokat igényelhet. Ezért az elvárt IT-szolgáltatási szint elérése érdekében mindenképpen érdemes megfontolnunk az informatikai rendszer üzemeltetésének kiszervezését, amely biztosítja vállalatunknak a korszerű IT szolgáltatásokkal járó előnyöket és egyúttal leveszi az informatika szervezésének és menedzselésének feladatait a válláról.

Miért érdemes kiszervezni?

 • Az outsourcing költsége gyakran kevesebb, mintha cégen belül oldanánk meg a problémát.
 • Egy korszerű rendszer esetén nincs szükség külön beruházásra.
 • A szakértő fél szerződésben garantálja a magasabb biztonsági szintet, amelyet cégen belül nem biztos, hogy tudunk szavatolni.
 • A kiszervezés esetén a partner cég általában gyorsabban képes reagálni, mint a saját rendszergazda.
 • a szakmai partner segítségével biztosítható az üzletmenet magasabb hatékonysága és a fejlett adatvédelem.

Megoldások minden szinten

Az informatikai üzemeltetés kiszervezése több szinten is megvalósulhat, a közvetlen felhasználói környezet, – azaz a személyi számítógépek és a lokális perifériák – üzemeltetésétől akár a teljes, a szerverek és a hálózatok felügyeletét is magába foglaló menedzselt szolgáltatásokig. A házon belül saját informatikai csapattal rendelkező vállalkozások számára pedig a támogatási szolgáltatás kínál költséghatékony megoldást az olyan rendkívüli helyzetekre, amikor magas szintű szaktudás vagy extra mérnöki kapacitás bevonására van szükség. Ilyen eset lehet például az új, központi fontosságú rendszerkomponensek telepítése és konfigurálása, üzleti szempontból kritikus szolgáltatások gyors helyreállítása vagy komplex változások megvalósítása.

Minőség, hatékonyság, megtakarítás

A kiszervezett üzemeltetési szolgáltatás az informatikai környezet stabil, biztonságos és rugalmas működéséhez számos területen hozzájárul, lehetővé téve, hogy az informatikai háttér a lehető legkisebb hibaszázalékkal és költséggel támogassa a napi munkát és az üzletmenet folytonosságát. Az eszközök, a folyamatok és a működés optimalizálása és rendszeres felügyelete révén egyszerűen jobb IT szolgáltatást élvezhetünk, amelynek előnyei a javuló üzleti eredményességben is megmutatkoznak.

A szakértő partner által javasolt standardizálás, vagyis az alkalmazott hardver és szoftvermegoldások szabályozásával tovább gyorsul a produktív munkavégzés sebessége és tovább csökkennek költségeink, mivel egyszerűbbé válik a hardver és szoftverleltár elkészítése és azok nyomon követése. Emellett a kialakított új felhasználói házirend is hozzájárulhat a rendelkezésre álló erőforrások jobb kihasználásához és a biztonság növeléséhez, amennyiben kizárja a felesleges és erőforrás-igényes alkalmazások használatát és megszünteti a véletlen vagy szándékos károkozás lehetőségét.

Magas szolgáltatási szint – átlátható és tervezhető költségek

Informatikai rendszerünk biztonságos és megbízható működését egy magasan képzett és a vállalati rendszerek üzemeltetésében gyakorlott informatikus csapat támogatja, amely a telepítéstől a felügyeleten és a karbantartáson át a hibaelhárításig képes folyamataink támogatására és átsegít minket a nehézségeken. A Humansoft által garantált 7x24 órás rendelkezésre állás átlátható árazással párosul, így az üzemeltetési költségek tervezhetők, s nem tartalmaznak számunkra kellemetlen meglepetéseket.

Cégünk 1997 óta kínál kiszervezett (outsource) IT üzemeltetési szolgáltatásokat. Napjainkra elmondhatjuk, hogy nagy múlttal és tapasztalattal rendelkezünk e téren, amelynek eredménye 50 szerződött partnerünk versenyképessége és elégedettsége.

Főbb referenciáink

 • Wizz Air Hungary Kft.
 • Egis Gyógyszergyár Nyrt.
 • Teva Gyógyszergyár Zrt.
 • Unilever Magyarország Kft.
 • Sanofi-Aventis Zrt.
 • Pappas Auto Magyarország Kft.
 • Diaverum Hungary Kft.
 • Fujifilm Magyarország Kft.
 • Esselte Kft.
 • Servier Hungária Kft.
 • Orion Elektronikai Kft.
Vissza