Iparági megoldások

Bármelyik szektorban is tevékenykedik egy vállalkozás, a kiélezett piaci versenyben folyamatos harcot kell vívnia piaci pozíciója és ügyfelei megtartásáért. A cégvezetőknek néha egészen rövid idő alatt kell meghozniuk döntéseiket az árukészlet kezelésében, a szállítók kiválasztásában vagy akár a pénzügyek terén. Akár egyetlen hibás vagy késve meghozott vezetői döntés képes lehet súlyos, akár végzetes károk okozására. A szükséges döntések meghozatalát gyakran hátráltatja az azt megalapozó adatok és információk hiánya, elégtelensége vagy rendezetlensége. Az integrált vállalatirányítási rendszerek használatával nem csupán korszerűsíthetők és automatizálhatók a folyamatok, de az átláthatóbbá váló szervezet miatt az üzleti tevékenységgel kapcsolatos adatok is könnyen és gyorsan kinyerhetők, elemezhetők és megjeleníthetők lesznek. Az információk valós idejű követése révén javul a kapacitások kihasználtsága, optimalizálhatók a folyamatok, lerövidül a döntések meghozatalához szükséges idő, a döntések megalapozottá és pontossá válhatnak, ezáltal lehetőség nyílik a versenyképesség javítására és versenyelőnyök kiépítésére is.

Az integrált vállalatirányítási rendszereknél az egyszerűsített adminisztráció révén elkerülhető a többszörös, időrabló adatrögzítés és a kézi bevitel során ejtett hibák; az összes, a cég gazdálkodásához köthető információ átláthatóan, egyetlen rendszerben kerül eltárolásra. A későbbiekben a rendszerbe rögzített adatok a sokféle szűrés során lekérdezhetők, így a cégvezetők gyorsan juthatnak hozzá a gazdálkodást érintő információkhoz, és hozhatják meg döntéseiket.

Előnyei a vállalat gazdálkodási- és munkafolyamatainak számos területén jelentkeznek: növelik például a pénzügyi-számviteli, a kontrolling, tárgyi-eszköz gazdálkodási, termelésirányítási, készletgazdálkodási, kereskedelmi vagy a humánerőforrás-gazdálkodási feladatok hatékonyságát, és rengeteg erőforrást képesek a produktív munkavégzés számára felszabadítani.

Integrált vállalatirányítási rendszerek a mezőgazdaságban

Az integrált vállalatirányítási rendszerek alkalmazása az elérhető iparági megoldások révén bármilyen szektor számára lehetőséget nyújt a költségek csökkentésére és a működési hatékonyság növelésére.

Így például az agrárszektorban működő cégek számára lehetővé teszi a földterületekhez vagy az állatállományhoz kapcsolódó törzsadatok, munkafolyamatok, hozameredmények, költségek nyilvántartását, feldolgozását, elemzését és riportolását.

Integrált vállalatirányítási rendszerek a logisztikában

A szállítmányozásban tevékenykedő cégek számára a logisztikai vállalatirányítási rendszerek alkalmazása a precíz partnernyilvántartás, ajánlatkezelés, megbízások, szerződések rögzítése, a járművek rakodási helyeinek, szállítmányozási feladatának rögzítése, számlázása és az információk valós idejű követése révén javítja a kapacitások kihasználtságát.

Integrált vállalatirányítási rendszerek alkalmazása a média területén

Előnyei a média világában is képesek a vállalatok hatékonyságát jelentősen növelni és költségeiket jótékonyan csökkenteni. Így például lehetővé válik a megrendelések és a szerződések, valamint az azokat megelőző megbeszélések és levelezés precíz és visszakereshető dokumentálása, a teljesítési igazolások és számlák távoli igazolása; a projektekre fordított költségek lebontása költséghely és költségnem szerint; valamint az előfizetői adatok és díjak kezelése, díjbekérő számlák kiállítása, a forgalom és a szerződés állomány elemzése vagy a jutalékok kiszámítása.

Integrált vállalatirányítási rendszerek a kiskereskedelemben

A kiskereskedelmi szektorban a piaci változások és a vásárlói igények átalakulása miatt rendkívül lényeges a gyors és pontos döntéshozatal, a piaci változások követése, a jövedelmezőség és a költségstruktúra kontrollja. A rendszer bevezetésével javul az áttekinthetőség; a gyorsabb döntések és a folyamatok optimalizálása jóvoltából jelentősen csökkenhet a készletek nagysága, felgyorsulhat a forgási sebesség, így javulhat a vállalat jövedelmezősége. Valós idejű adatkapcsolat révén mind a döntéshozók, mind a bolti alkalmazottak gyorsabban juthatnak hozzá a munkájukhoz szükséges információkhoz, egyszerűsödik a bolti forgalom elszámolása, előállíthatók különböző forgalmi kimutatások, felgyorsul a vevői és a szállítói anyagok könyvelése, a boltelszámolás, az eszközbeszerzés, a fedezetszámítás és a pénzügyi riportolás.

Vissza