Kiskereskedelmi vállalatirányítási szoftver

A fogyasztási cikkekkel kereskedő vállalatoknak gyorsan kell meghozniuk döntéseiket az árukészlet kezelésében, a szállítók kiválasztásában vagy akár a pénzügyek kezelésében. A hatékonyság növelése érdekében lényeges a gyors és pontos döntéshozatal, a piaci változások követése, a jövedelmezőség és a költségstruktúra kontrollja.

A Microsoft Dynamics AX Retail megoldással a vezetők hozzájuthatnak a legfrissebb értékesítési adatokhoz is, a kasszák és a központ közötti folyamatos adatkapcsolat esetén pedig a pénztárosok is valós időben juthatnak hozzá olyan fontos információkhoz, mint a többi üzlet raktárkészletének állapota, termékek árinformációi, vagy a vásárlói kártyák egyenlege.

Egyszerűvé válik a pénztár és a forgalom bolti elszámolása, könnyen lekérhető egyes beszállítók bolti készlete, vagy egyes cikkek megkülönböztetése méret, szín szerint. Sőt, könnyen előállíthatók különböző jelentések, forgalmi-, árrés-, készlet– és forgási sebesség-kimutatások. Listákat készíthetünk az akciós termékekről, az árváltozásokról, engedményekről és összességében az értékesítésekről. De a rendszerben rögzített információk a pénzügy és a könyvelés számára is megkönnyítik a munkát, egyszerűsödik pl. a vevői és a szállítói anyagok könyvelése, a boltelszámolás, az eszközbeszerzés, a fedezetszámítás és a pénzügyi riportolás.

Összességében az áttekinthetőség, a gyorsabb döntések és a folyamatok optimalizálása jóvoltából jelentősen csökkenhet a készletek nagysága, felgyorsulhat a forgási sebesség, így javulhat a vállalat jövedelmezősége.

Vissza