Mezőgazdasági vállalatirányítási szoftverek

A jövedelmezőségük helyreállítását, javítását célul kitűző mezőgazdasági cégek számára kínál kitörési lehetőséget a vállalatirányítási rendszerek bevezetése. Az egyszerűsített adminisztráció révén elkerülhető a többszörös, időrabló adatrögzítés és a kézi bevitel során ejtett hibák; az összes, a cég gazdálkodásához köthető információ átláthatóan, egyetlen rendszerben kerül eltárolásra.

Így például olyan eddig “strukturálatlan” adatok, mint a vállalkozás által tulajdonolt vagy bérelt földterületek, azok kapcsolódó dokumentumai (például a tulajdoni lapok és a bérleti szerződések), az adott táblához kapcsolható munkák vagy a terméshozamok és termésátlagok mind-mind strukturáltan, áttekinthetően és kereshetően szerepelnek a HUMANSoft által kialakított AgromAX modulban, amely remekül egészíti ki a Dynamics AX képességeit.

Segítségével könnyen előállíthatók jelentések például a művelésbe vett területekről, a hozamok változásáról, az elvégzett munkákról, a populáció változásáról vagy az eszközbeszerzésekről. A rendszerben rögzített információk ráadásul a pénzügy és a könyvelés számára is megkönnyítik a munkát, egyszerűsödik például a vevői és a szállítói anyagok könyvelése, az eszközbeszerzés, a fedezetszámítás és a pénzügyi riportolás.

A későbbiekben a rendszerbe rögzített adatok a sokféle szűrés során lekérdezhetők, így a cégvezetők gyorsan juthatnak hozzá a gazdálkodást érintő információkhoz, és hozhatják meg döntéseiket. A vállalat számára történő információszolgáltatáson túl az integrált vállalatirányítási rendszer a hatóságok számára is képes adatokat, (például legeltetési napló, trágyázási napló, öntözési napló, állatállomány összesítő stb.) szolgáltatni.

Vissza